joi, 27 august 2009

Se apropie...


Incepand cu data de 30 august si pana pe 26 septembrie Bucurestiul o sa aiba parte de un regal artistic: FESTIVALUL GEORGE ENESCU, editia aXIX-a.

"Festivalul si Concursul International "George Enescu" a fost infiintat in 1958 ca semn al recunoasterii geniului enescian, pentru a omagia viata si creatia marelui compozitor roman.

Primele editii ale acestui Festival si Concurs au reunit nume sonore ale vietii muzicale internationale printre care amintim pe Lordul Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter, Herbert von Karajan
si multi altii care prin participarea lor au contribuit la cresterea renumelui acestui eveniment al Europei
de Est."

Concursul "George Enescu" are trei sectiunii pian, vioara si compozitie, toate cele trei sectiunii avand fiecare cate un juriu national si international de o mare calitate.

Serile de concerte va vor prezenta : muzica romaneasca a seolului XXI, mari orchestre ale lumii, concerte camerale, concertele de la miezul noptii, spectacole de opera si balet, teme clasice in prelucrari moderne.


Sfatul meu personal, accesati http://www.festivalenescu.ro/rom/program.html si sunt sigura ca nu o sa puteti sa rezistati tentatiei.


Sursa : http://www.tvr.ro/articol.php?id=67605&c=99

http://www.festivalenescu.ro

7 comentarii:

  1. Felicitari pentru emisiune, este incredibila! Tocmai ma gandeam ca, la prima vedere, s-ar putea spune ca Bucurestiul este si frumos si interesant, dar si urat si cu prea putine de vazut - depinde de oameni, daca sunt in stare sa-i prezinte realitatea valoroasa. Ca oriunde, in lipsa unui ghid, un strain va vedea si va intelge prea putine (in prezent noi insine parca suntem tot mai straini fata de propria noastra realitate profunda, inclusiv tot ceea ce a insemnat Romania)dar, parca mai mult in acest caz, trebuie sa fii un om cu adevarat deosebit sa fii in masura sa prezinti Bucurestiul...
    In alta ordine de idei, as dori, daca se poate, sa-ti cer o informatie conexa in legatura cu emisiunea... pot sa te intreb aici?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Alexandru, iti astept cu drag intrebarea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc foarte mult. Este vorba de o parte din coloana sonora. Intr-o emisiune - din pacate nu stiu care :( - si, partial, si in cea despre strada Mantuleasa, era un fel de muzica electronica (new age) numai cu solouri de chitara electrica. Seamana cu un interpret care imi place foarte mult: http://www.maxxess.de/cm/index.php?de . Ai putea sa-mi spui despre ce trupa e vorba?
    Mult succes in toate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexandru, ilustratia muzicala este facuta de Bogdan Sterpu,cel care monteaza emisiunea. Momentan el este in concediu. Dar cu siguranta in luna sptembrie cand o sa reincepem filmarile, ma voi intalni cu el si iti promit ca o sa fac rost de informatia pe care mi-ai cerut-o.
    Cu drag

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti multumesc. Si ce obiective mai ai in plan pt. emisiune? Uite si ceva potrivit pentru subiectul post-ului: http://www.youtube.com/watch?v=LZLMKkEGFRo

    RăspundețiȘtergere
  6. VICTORIE!!
    Am reusit sa aflu ce si cum pentru tine!!
    Pentru emisiunea de pe Mantuleasa s-a folosit urmatoarea ilustratie muzicala:
    -BLUESMAKER compozitor: G. Daum
    -MORE LOVE compozitor: J. Epping
    productia :Sonoton.

    Piesele din cate am inteles sunt compuse special pentru televiziune, dar sper ca te-am ajutat.

    Scuze de intarziere :)
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti multumesc, ma bucura seriozitatea si amabilitatea ta.
    Mult succes, Doamne ajuta!
    Oare ai putea sa pui emisiunile pe youtube sau sa publici script-urile?

    RăspundețiȘtergere