vineri, 21 mai 2010

O provocare... "because hacking is not a crime"

Unde se intalnesc arta si lumea virtuala ?

Pai pentru unii nu se intalnesc niciodata, pentru altii se intalnesc cand ajung seara acasa, iar pentru altii se intalnesc in cele mai frumoase momentele ale vietii.

In cazul meu, e greu de spus unde se intalneste pasiunea mea pentru arta cu lumea complicata a tastelor ; eu stiu doar ca telefonul e cel mai bun prieten al meu, ca el ma ajuta si la cumparaturi cand trebuie sa adun sau sa scad; mai stiu ca laptopul e un alt bun prieten care ma ajuta sa mentin legatura cu voi si cu oamenii dragi din viata mea.
Cam asta ma leaga de lumea virtuala.
Cuvinte ca soft, server, sau altele asemenea ma lasa rece, dar daca pentru oamenii importanti din viata mea toate astea inseamna mai mult, atunci incerc si eu sa ma prefac ca inteleg.

Acum o sa fac mai mult decat sa ma prefac ca inteleg cum merge treaba, acum o sa lansez o invitatie sau ma rog... un "challenge".

Este vorba despre "Security Challenge" - un proiect in care trebuie sa recunosc ca eu una cred.
Un concurs pentru cei care au depasit barierele virtuale si care cred ca pot mai mult.

Stiu ca exista in Romania tineri pasionati de lumea calculatoarelor, pentru care un server nu e o enigma si care cu siguranta daca vor pot sa-mi sparga orice parola de la orice cont posed ( nu mi-ar placea sa incerce, nu de alta dar ar rade de parolele alese de mine).

Ei bine mi-e tare teama ca nu sunt in stare sa prezint asa cum trebuie tot proiectul asa ca o sa va las mai jos o parte din descrierea facuta pe site-ul concursului, pe care va invit sa-l accesati.
Pentru toti cei care sunt interesati de ceea ce o sa citeasca pe acolo, nu va ramane decat sa va apucati de treaba si sa demonstrati ca se poate mult mai mult.
Mult mult succes

"In cadrul diverselor companii sunt intampinate zilnic diverse probleme pe partea de securitate a informatiei, datorita diverselor intruziuni in retea.

Pentru ca perioadele de indisponibilitate a serviciilor sa fie cat mai scurte si pentru ca intretinerea sistemelor sa dureze cat mai putin, administratorii sistemelor informatice trebuie in primul rand sa fie constienti de vulnerabilitatile sistemului si mai apoi de solutiile pentru acestea .

Exista numerosi tineri pasionati de securizarea serverelor; aceasta este in stransa legatura cu „spargerea” lor, una neputand exista fara cealalta. Ideea acestui proiect este necesara pentru a dezvolta un cadru in care pasionatii sa-si arate maiestria fara a face ceva ilegal, de a-si compara „kung-fu”–ul lor cu al celorlalti, si de a aduce rezultatele in atentia companiilor care sunt in cautare de astfel de talente, dar, poate au dificultati in gasirea lor, tocmai datorita sensibilitatii abordarii.

Prin proiectul prezentat in aceasta pagina, clubul Rotaract urmareste a oferi pasionatilor de informatica si acelora care doresc sa isi exerseze cunostintele de securitate in cadrul sistemelor informatice cadrul necesar desfasurarii activitatii. Se urmareste prin acest proiect exploatarea termenului de Hacker in sensul lui propriu – acela de pasionat de programare, care gasind o vulnerabilitate intr-un sistem informatic/program/server o documenteaza si ii dezvolta un remediu.

Un alt scop este acela de a identifica tinerii si foarte tinerii talentati in informatica (securizare/hacking/webdesign) si de a-i pune in contact direct cu diverse companii in domeniu in vederea angajarii timpurii a acestora intr-o directie corespunzatoare cu aptitudinile lor.

Speram sa va avem alaturi ca participanti, parteneri, sau macar privitori in toate etapele proiectului, etape care vor fii prezentate pe acest site." ( sursa: http://securitychallenge.rotaract.ro )


Cu drag


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu