sâmbătă, 3 iulie 2010

Ceea ce trebuia sa se-ntample s-a intamplat

Trebuie sa va spun ca sunt intr-o stare de hipnoza absoluta, acum cateva minute s-a terminat oficial o saptamana absolut fantastica pentru mine.

Lucrez in televiziune, am terminat o facultate de teatru – dar niciodata, pana in momentul asta nu m-am gandit ca viata mi se poate schimba atat de radical si atat de frumos.

Am participat la “Laboratorul de educatie nonformala “ care s-a tinuta la Gura Portitei organizat de TIA.

A fost o experienta minunata, am cunoscut niste oameni fantastici.

Cel mai potrivit este sa incep prin a lauda echipa de organizatori pe : Miruna, Vlad, Cornel si Andrei, care au facut ceva magic. In viata mea nu mi-am putut imagina ca un grup de peste 50 de persoane – ar putea in 7 zile sa se uneasca atat de frumos, sa lege niste relatii atat de sincere si umane, in contextul in care am fost oameni din toata tara cu destul de putine puncte comune.

Fiecare zi mi-a schimbat gradual viata, am luat contact cu o lume noua, fascinanta, din care ma chinuiam sa inteleg ceva, dar care ma motiveaza si ma face sa vreau din ce in ce mai mult.

Este superb sa descoperi ca mai sunt oameni care lupta pentru anumite cauze cu o forta extraordinara, oameni care cred in voluntariat, in actiuni umanitare, in proiecte de ajutorare si de sprijinire. Si o fac absolut firesc fara sa ceara nimic in schimb.

Mi se pare ireal , nu am intrat in contact cu niciun om agresiv, inversunat –aici toata lumea crede ca lucrurile pot sa fie schimbate si reusesc sa demonstreze zi de zi ca schimbarea este in ei.

Sunt foate incantata, si mi-am promis sa tin legatura cu cat mai multi dintre ei, mi-am propus sa oragnizez cat mai multe evenimente in care sa promovez atat educatia nonformala ca metoda, dar si pe fiecare dintre cei care au ceva de transmis si care cred si vor sa faca ca lucrurile sa mearga din bine in mai bine.

Si nu stiu de cate ori in viata te intalnesti cu o astfel de sansa, sansa de a avea acces la ceva in care sa reusesti sa te identifici si unde chiar daca nu esti “in domeniu” –sa ti se ofere sprijinul, suportul si resursele necesare pentru ca toata vointa si determinarea ta sa fie canalizate intr-un sens pozitiv spre un rezultat care sa aduca ceva bun atat in mediu profesional in care te invarti cat si personal.

Am realizat ca daca in urma cu ceva timp am decis sa ma implic activ in cauze legate de voluntariat – nu a fost o intamplare, mi-am dat seama ca am resursele necesare sa intru intr-o lume care chiar daca nu e direct legata de meseria mea de actrita,imi da sansa sa ofer atat de multe lucuri de care ceilalti sa se foloseasca mai departe si impreuna sa legam o retea valoroasa.

Imi voi pastra incantarea si determinarea pe care le-am casigat aici pentru foarte mult timp.

Si abia astept, cat mai curand, sa va invit sa luati parte la proiectele pe care sunt hotarata sa le incep.

Multumesc tuturor nonfomalilor de la Portita pentru ca mi-au schimbat viata atat de frumos, si sper ca nu am fost o pacoste prea mare pentru ei.. mai ales cand nu le intelegeam limbajul profesional ( de la beneficiar, facilitator pana la manager de proiecte si multi astfel de termeni )

Pentru ca in fiecare zi e o zi buna pentru nonformal, va las aici doua linkuri care pot sa va lamureasca si mai mult : www.tinact.ro si nonformalii.wordpress.com

Cu drag , de la Portita

p.s: ma duc sa petrec o ultima noapte nonformala la Portita, in compania oamenilor minunati pe care i-am cunoscut si a … tantarilor :)

p.s: o sa revin cu poze de aici zilele viitoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu